- فرضیههای تحقیق
- بین نگرش تبلیغات و اعتماد تبلیغات رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
- بین اعتماد تبلیغات و کلیک تبلیغات رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
- بین نگرش تبلیغات و کلیک تبلیغات رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
- بین کلیک تبلیغات و خرید اینترنتی رابطه مثبت و معناداری وجود دارد.
هدف اصلی این پژوهش، این است که با ارائه یک مدل پژوهشی جامع، رابطه میان نگرش تبلیغات اینترنتی، اعتماد تبلیغات اینترنتی و پاسخ رفتاری- شامل کلیک تبلیغات و خرید اینترنتی را مورد بررسی و مطالعه قرار دهد. نتایج این پژوهش میتواند راهی برای برآورده ساختن نیاز شرکتهای تبلیغاتی به دانش ایجاد اعتماد در میان کاربران اینترنتی و افزایش اثربخشی تبلیغات اینترنتی به منظور کسب سود حداکثری توسط بنگاههای اقتصادی باشد.
قلمرو مکانی تحقیق حاضر، شامل کلیه کاربران فعال جامعه مجازی ایرانیان میباشد.
از نظر زمانی، دوره مورد بررسی و گردآوری اطلاعات، یک دوره زمانی شش ماهه از اواسط زمستان ۹۲ تا اواسط تابستان ۹۳ در نظر گرفته شده است.
قلمرو موضوعی تحقیق در حوزه پاسخ، اعتماد و نگرش کاربران به تبلیغات اینترنتی میباشد.
تعریف مفهومی: ساختاری عاطفی[۱] است که انعکاس دهنده ارزیابیهای ذهنی[۲] نسبت به محرکهای تبلیغات میباشد (هاپکینز و همکاران[۳]، ۲۰۰۴).
تعریف عملیاتی: خوب بودن کلی تبلیغات اینترنتی، دوست داشتن کلی تبلیغات اینترنتی، بسیار مورد نیاز بودن تبلیغات اینترنتی، بسیار مطلوب بودن نگرش کلی به تبلیغات اینترنتی (عظیم و حق، ۲۰۱۲).
- اعتماد به تبلیغات اینترنتی
تعریف مفهومی: اعتمادی است مبنی بر این که تبلیغات، منبع قابل اعتمادی برای اطلاعات محصولات و خدمات میباشد و تمایلی را در فرد، برای انجام دادن فعالیتی براساس اطلاعات منتقل شده در تبلیغات، ایجاد مینماید (ساه و همکاران[۴]، ۲۰۰۹).
تعریف عملیاتی: شناختی، احساسی و رفتاری (ساه و همکاران، ۲۰۰۹).
- کلیک تبلیغات
تعریف مفهومی: کلیک تبلیغات، تعداد دفعات کلیک کاربر بر تبلیغاتی (مختلف) که در معرض آن قرار دارد، میباشد (کیم و همکاران[۵]، ۲۰۱۱).
تعریف عملیاتی: کلیک تبلیغات در اغلب موارد توسط کاربر (انورمیر، ۲۰۱۲).
- خرید اینترنتی
تعریف مفهومی: خرید اینترنتی، خریدی مناسب و در دسترس، گردآوری اطلاعاتی غنی، ارائه گزینههای متنوع پیشنهادی جهت انتخاب، بدون برقراری تماس با دیگران، میباشد (ولفینبرگر و همکاران[۶]، ۲۰۰۱).
تعریف عملیاتی: خریدکالا یا خدمات معرفی شده در تبلیغات اینترنتی از وبسایت شرکت تبلیغشونده، در اغلب موارد توسط کاربر (انورمیر، ۲۰۱۲).
۱-۱۰- خلاصه فصل
در این فصل به طور خلاصه و با توجه به موضوع تحقیق، ابتدا به ضرورت و اهمیت انجام تحقیق و بیان مسئله پرداخته شد و سپس قلمرو، اهداف، سؤال و فرضیههای تحقیق بیان گردید. در ادامه به تعریف مفهومی و عملیاتی متغیرهای تحقیق نیز اشاره گردید.
در فصل اول، یک شمای کلی از فصول تشکیل دهنده این پژوهش ارائه شد. در این بخش، اهمیت موضوع، بیان مسئله، سوال تحقیق، چارچوب نظری تحقیق، فرضیههای موجود به همراه اهداف و قلمرو تحقیق ارائه شد و در نهایت با مروری بر تعاریف واژگان تخصصی به پایان رسید.
در فصل دوم تحقیق، مبانی نظری و پیشینه تحقیقات انجام شده در این حوزه تشریح میگردد. به طوری که ابتدا به بیان ادبیات موضوع پرداخته میشود و در پایان سوابق تحقیقات انجام شده در داخل و خارج از کشور به طور خلاصه بیان میگردد.
فصل سوم که روششناسی پژوهش میباشد پس از مقدمهای کوتاه، به روش تحقیق، معرفی متغیرها و الگوی مفهومی تحقیق، خلاصهای از مراحل انجام کار، جامعه و نمونه آماری، ابزار سنجش و نحوه آزمون فرضیات اشاره میشود.
[۱]. Affective construct
[۲]. Subjective evaluations
[۳]. Hopkins, et al.
[۴]. Soh, et al.
[۵]. Kim, et al.
[۶]. Wolfinberger